Zilver bodem Peter L. Brandt is een van de beste technische analisten die wij kennen. Hij voorspelde in april 2011 al de piek in zilver en bleef sindsdien diegene die geloofde in een rebound van antwoord dienen dat de daling nog niet achter de rug was. Nu ziet Peter L. Brandt wel een bodem zilver en daar heeft hij 6 goede redenen voor. Volgens Peter L. Brandt zijn er maar liefst 6 patronen te vinden die aantonen dat de beren vanaf nu aan de verkeerde kant staan.

Bodem zilver grafiek 1

Reden 1 De uitbraak van de zilverprijs in 2010/2011 begon aan $ 14,65, dit niveau werd opnieuw met succes getest op 1 december. Het is niet ongewoon dat grondstoffen de volledige stijging prijsgeven alvorens aan een nieuwe stierenmarkt te beginnen. Dit bewijst volgens Peter L. Brandt dan ook dat zilver een grondstof is en geen edelmetaal. Reden 2 Sinds de piek in april 2011 zit de zilverprijs in een “falling wedge”. Het is normaal dat de prijs in een dalende “wig” de boven en de onderkant test. Reden 3 De daling van begin december kwam uit op het target van de dalende driehoek die werd vervolledigd in april 2013.

Bodem zilver grafiek 2

Reden 4 Op de dagelijkse grafiek is duidelijk te zien dat de bodemvorming die begon op 20 oktober gepaard ging met een verhoogd volume. Reden 5 De wash-out fase met een immense ommekeer van de koers op 1 december is ook typisch op een bodem, die dag was er een verschil van 19 % tussen de laagste koers en de hoogste koers. Reden 6 Als de zilverprijs rond dit niveau blijft in december zal de maandelijkse grafiek een duidelijke trendommekeer aanduiden, ook een sterk signaal voor een bodem zilver. Een dikke proficiat aan al diegene die de berenmarkt in zilver hebben uitgezweet, nu is het tijd om opnieuw te innen.

Kijk snel hier welke aandelen het beste profiteren van een bodem zilver