Het uitgavenpatroon verandert van generatie naar generatie. Zo kijken jongeren zo goed als geen tv meer, maar kijken ze liever naar series op Netflix. Ze gaan liever winkelen in de Zara dan de P&C. Kortom, het uitgavenpatroon van de millennialgeneratie is heel anders dan de Baby Boom Generatie. Het is belangrijk om als belegger te weten waar jongeren hun geld aan uitgeven.

Dit zijn 7 dingen waar jongeren veel liever geld aan uitgeven ten opzichte van andere generaties.

-1. Eten in een tankstation

De wereld draait al maar sneller. Jongeren spelen hier op in door veel meer een snelle hap mee te nemen. 29% zegt dat ze regelmatig eten en drinken kopen ‘on the run’, tegenover 19% algemeen. Voor de ‘oudere’ generatie is een tankstation om de auto te tanken, voor de jongeren is het ‘een restaurant’.

-2. Levering op de dag zelf

Geduld is niet bepaald de sterkste eigenschap van de generatie die opgroeit met smartphones en sociale media. Wanneer ze iets willen, willen ze het ook onmiddellijk. Ze betalen dan ook dubbel zo snel voor online bestellingen dezelfde dag nog te laten leveren.

-3. Slangen

Jongeren hebben veel meer interesse in het kopen en bijhouden van reptielen, en dan vooral slangen, als huisdier. Jongeren geven ook veel meer geld uit aan gadgets voor hun huisdieren.

-4. Athleisure

Millennials zijn diegene die yoga- en trainingsbroeken en –outfits tot de dagdagelijkse dresscode hebben verheven. Yogabroeken, hoedies, sweatpants, … athleisure zijn veel populairder dan enkele jaren geleden. Voor iedere jeans wordt er nu ook een athleisure stuk verkocht.

-5. Tattoos en piercings

In de Verenigde Staten ligt het aantal jongeren met een tattoo zes keer hoger dan het aantal ouderen met een tattoo. 40% van de millennials heeft een tattoo tegenover 20% voor de gemiddelde Amerikaan.

-6. Energiedrankjes

58% van de Amerikaanse huishoudens met kinderen consumeert energiedrankjes als Red Bull, Monster, … tegenover 27% van de huishoudens zonder kinderen. Millennials kregen dus de energydrank met de paplepel meegegeven. 64% consumeert ze zelf ook regelmatig.

-7. Craft bier

Jongeren hebben een afkeer van massa-bier-producten. Ze verkiezen bier gebrouwen door kleinere, lokale brouwerijen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren deze zogenaamde craft bieren lekkerder vinden dan de Heineken of Stella Artois van deze wereld.

Bron: Time Money

Foto Credit: Flickr