Met de Tesla Model 3 is de eerste auto van de toekomst van de band gerold. Deze elektrische auto aan een betaalbare prijs moet een nieuwe standaard zetten in de autowereld. Met een prijskaartje vanaf $35.000 wordt de Tesla Model 3 een grote uitdager voor de traditionele auto-industrie. Dit is alvast hetgeen we geleerd hebben van de lancering.

In augustus zullen er 100 auto’s gemaakt worden in de fabrieken van Tesla, maar in september zullen dat er al 1.500 zijn. Tegen het einde van het jaar wil Elon Musk 20.000 auto’s per maand produceren. In 2018 wil men de productie nog eens verdubbelen.

Wat is er nu zo bijzonder aan de Tesla Model 3?

-1. 350 kilometer zonder opladen

Het voormalige vlaggenschip, de Model S, haalt een afstand van 415 kilometer per oplaadbeurt, maar daar betaal je dan ook dubbel zoveel voor. Voor de prijs van de Model 3 ligt de afstand van 350 kilometer per oplaadbeurt redelijk ver.

-2. 2 soorten batterijen

Net als bij de Model S en Model X kan je bij het Model 3 ook kiezen tussen 2 verschillende batterijen. Voor $9.000 extra krijg je een beter batterij waarmee je per oplaadbeurt een afstand van 500 kilometer kan afleggen.

-3. Voorrang aan de duurdere versies

Wanneer je een auto hebt besteld met een duurdere batterij heb je geluk, dan krijgt jouw bestelling voorrang.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

-4. Autopiloot is een optie

Het standaard Model 3 bezit geen optie voor de autopiloot. Om de 2e generatie autopiloot te activeren zal je $5.000 extra moeten betalen.

-5. Zelfrijdend?

Volgens Elon Musk zal het Model 3 in de toekomst de optie krijgen om zelf te rijden. Deze optie zal pas aangeboden worden wanneer de software gevalideerd is en het juridisch kader in orde. Kostprijs: $3.000 én je moet de optie van autopiloot hebben.

-6. Maximale prijs is $59.500

Naast de 3 bovenvermelde opties kan je ook nog een “premium upgrade package” ($5,000) kiezen, een groter stuur ($1.500) en premium verf ($1.000). Dit brengt de totaalprijs op $59.500.

-7. Een minimalistisch design

Het interieur is bijzonder eenvoudig. Naast een stuur en een 15-inch touchscreen is er niet veel meer te beleven. Volgens Musk is dit niet nodig omdat auto’s steeds meer zelf gaan rijden.

Bron: The Fool