beurzen De goedkoopste beurzen ter wereld vindt u niet in verre oorden, maar gewoon in Europa. Beleggers op zoek naar koopjes vinden hier de 7 goedkoopste beurzen ter wereld. De meeste waarnemers zijn het er over eens dat de lamp momenteel in Europa brandt. De Amerikaanse beurzen hebben een zeer sterk beursjaar 2013 achter de rug en zullen naar alle waarschijnlijk in 2014 op de rem gaan staan. Er is namelijk de Fed factor waar rekening mee moet gehouden worden.

>>De top 10 meest gemaakte fouten van beleggers: download hier gratis onze BEURSBIJBEL<<

De Amerikaanse centrale bank zal dit jaar haar steunmaatregelen steeds verder afbouwen, zowel in januari als in februari werd telkens voor $10 mrd minder aan obligaties ingekocht. Het totale bedrag werd zodoende herleid tot nog $65 mrd. In dit tempo zijn we tegen het einde van dit jaar uitgepraat over quantitative easing en tapering. Maar zonder de steun van de Fed zullen de Amerikaanse beurzen heel wat minder reden hebben om de feestklokken te luiden. Integendeel zelfs, het kon wel eens stilletjes worden. En daarmee lijkt het woord te zijn aan de Europese beurzen die nog een achterstand in te lopen hebben.

De 7 beurzen die ‘goedkoop’ zijn

Wellershoff chief investment officer Joachim Kelement heeft zijn huiswerk gemaakt en berekende de 7 goedkoopste beurzen in de wereld. Het zal waarschijnlijk niemand verbazen dat dit 7 Europese beurzen zjin. Kelement houdt er rekening mee dat deze beurzen dit jaar de pannen van het dak zullen spelen. Dit zijn de 7 goedkoopste beurzen in de wereld, meer bepaald in de vorm van 7 beleggingsfondsen via welke in deze beurzen kan belegd worden: : iShares MSCI Austria Capped EWO, Italy Index EWI, Spain Index EWP, Sweden Index EWD, Russia Capped ERUS, Turkey Investable Market Index TUR funds en de FTSE Greece 20 GREK fund. Wellershoff & Partners, zoals de volledige naam luidt voor de firma waar Kelement voor werkt, maakte voor de studie gebruik van de inzichten van Yale professor Robert Shiller, meer bepaald de ‘cyclically-adjusted price to earnings ratio‘ die ook wel bekend staat onder de naam CAPE of Shiller P/E. Beleggers moeten er (uiteraard) wel op bedacht zijn dat er vaak fundamentele gronden en redenen zijn waarom bepaalde beurzen ‘goedkoop’ zijn.