Geld tips

Financieel advies heeft heel dikwijls te maken met uw persoonlijke situatie. Wat goed advies is voor de ene is minder goed advies voor de andere. Maar de financiële wereld kent ook enkele waarheden, geld tips als het ware, die voor iedereen van toepassing zijn. Lees deze tips over geld en laat ze uw leven beter maken. Geld maakt niet gelukkig Er is een bepaald plafond aan het geluk dat u ervaart wanneer u geld verdient. Geluk stagneert wanneer iemand meer dan €70.000 op jaarbasis verdient. Iemand die meer dan €70.000 verdient zal geen verandering ervaren in zijn dagelijks geluk. Wanneer u 20% meer zou verdienen, zou u niet 20% meer gelukkig worden. Meer geld zorgt voor meer comfort en zekerheid, maar niet voor meer geluk.

Uw koopkracht is het belangrijkste De mogelijkheid om geld te verdienen zorgt voor de opbouw van uw welvaart. Uw financiële toekomst stagneert wanneer u niet in de mogelijkheid bent om meer geld te verdienen. Uw koopkracht is uw levenslijn naar een hogere welvaart. Wanneer u meer verdient terwijl uw kosten hetzelfde blijven, stijgt uw koopkracht. U moet er dan ook alles aan doen om uw koopkracht te verhogen.

De kostprijs van uw tijd Bereken de kostprijs van uw tijd. Dit is een belangrijk onderdeel in uw financieel vermogen. Wanner u bijvoorbeeld €30 per uur waard bent en u ziet een nieuw paar schoenen voor €300, vraag uzelf dan af of die schoenen 10 werkuren waard zijn. Zo kunt u ook berekenen of u iets zelf doet of gaat uitbesteden. Wilt u uw huis schilderen en bent u daar 100 uur aan bezig, dan kunt u dat mogelijk beter zelf doen dan wanneer een schilder €5.000 vraagt. Uw tijd is kostbaar, maar goedkoper dan de schilder.

Geef minder uit dan u verdient De enige manier om geld over te houden is door minder uit te geven dan u verdient. Dit is bijzonder simpel maar toch slagen er maar weinig mensen in. Wanneer u niet in staat bent om te sparen of te investeren, zal uw vermogen ook niet aangroeien.

U bereikt meer door uzelf eerst te betalen Spaar en beleg nog voor u iemand anders betaalt. Het is hoogst aan te raden een automatische spaaropdracht in te stellen in het begin van de maand in plaats van de overschot op uw rekening te sparen op het einde van de maand. Op deze manier spaart u altijd en kunt u dat geld niet meer uitgeven.

Het verleden is irrelevant In de olie-industrie bestaat er een term ‘gezonken kosten’. Dit zijn kosten die een bedrijf maakte bij het boren naar olie terwijl er geen olie werd gevonden. Ze kunnen dan blijven boren in de hoop alsnog olie te vinden of ze kunnen verder gaan en opnieuw investeren op een andere plaats waar de kans op succes groter is. Iedereen maakt wel eens slechte beslissingen. U moet die achter u kunnen laten en vooruit kijken. Spendeer geen extra geld aan ‘gezonken kosten’.

Meer van hetzelfde geeft u meer van hetzelfde Wanneer u steeds hetzelfde doet, zal u ook steeds hetzelfde resultaat boeken. Foute beslissingen steeds opnieuw maken, zal geen verandering brengen aan de uitkomst. Wanneer iets niet lukt, moet u dus iets anders proberen. Uw succes komt uit de keuzes die u maakt, maakt u de verkeerde keuzes dan is het tijd om iets anders te doen.

<> Nog meer geld tips vindt u op onze Facebook-Pagina <>