Financiële fouten om te vermijden De evolutie van de mens is al een heel eind gevorderd. We bouwen ultraveilige vliegtuigen, we creëerden het internet en op het gebied van de geneeskunde kunnen er bijna wonderen verricht worden. Maar op een gebied blijft de evolutie van de mens achterop hinken: financiën. Op de een of andere manier slaagt de mens er maar niet in om te leren uit de financiële fouten van het verleden. We vallen bijvoorbeeld steeds van de ene in de andere crisis. Maar ook op persoonlijk vlak maken mensen steeds dezelfde financiële fouten. Dit is een lijst met de meest voorkomende financiële fouten om te vermijden. U rekent op sociale zekerheid Overheden hebben de laatste decennia steeds meer aan de mensen beloofd. Sinds de financiële crisis blijkt echter dat de overheden deze verplichtingen niet zal kunnen nakomen. Toch blijven de mensen blindelings vertrouwen op het stelsel van de sociale zekerheid. U betaalt te veel voor uw huis De afbetaling van een hypothecaire lening mag niet meer dan 30% van de inkomsten in beslag nemen. Toch vertrouwen we blindelings op het advies van de bankiers zonder dat we goed begrijpen wat een hypothecaire lening allemaal inhoudt. Heel dikwijls betaalt u veel te veel voor uw huis. U praat niet met uw vrouw Uit een onderzoek blijkt dat 43% van de getrouwde koppels niet weet hoeveel zijn of haar partner verdient. Zo’n 30% geeft zelfs toe dat ze niet eerlijk zijn over de financiën ten opzichte van de partner. Heel veel scheidingen komen voort uit onenigheid over de financiën van het gezin.

Financiële fouten om te vermijden - noodfonds

U hebt geen noodfonds Het is quasi onmogelijk om uit schulden te blijven wanneer u geen noodfonds hebt. Een noodfonds moet onverwachte kosten kunnen opvangen. Spijtig genoeg zijn er altijd onverwachte kosten. Zonder noodfonds moet u geld lenen om deze kosten te betalen. U maakt grote kosten met schulden Er zijn in principe maar twee redenen om schulden te maken: kopen van een huis of het kopen van een auto wanneer u die nodig hebt voor uw werk. Wanneer u andere grote uitgaven doet via een persoonlijke lening of via een kredietkaart op afbetaling, maakt u kosten die u eigenlijk niet kunt veroorloven. U hebt maar één bron van inkomsten Iets dat rijke mensen goed begrepen hebben, is dat ze verschillende inkomstenbronnen nodig hebben. Op deze manier staat u niet met de rug tegen de muur als een van de inkomstenbronnen weg zou vallen.

Financiële fouten vermijden - niet stoppen met leren

Stoppen met leren Succesvolle mensen leren veel bij. Stilstaan is achteruitgaan, vooral in deze snel veranderende wereld. Het aanleren van nieuwe vaardigheden zorgt ervoor dat u jongere werknemers een stap voor blijft, dat u van carrière kunt veranderen of dat u meer kans maakt op promotie. U hebt geen mentor De meeste rijke en succesvolle mensen leren de kneepjes van het vak van de beste. Met een goede mentor komt u veel verder dan anderen.

<< Financiële fouten vermijden op de aandelenbeurs: de BeursBijbel >>