Succes komt niet vanzelf. Het vereist een bepaalde gedachtegoed. Dit begint al ‘s morgens vroeg. Succesvolle mensen hebben ‘s morgens bepaalde gewoontes die de werkdag veel productiever maken waardoor ze veel meer gedaan krijgen.

Met de juiste ochtendroutine kan jou dag bijzonder efficiënt en energiek verlopen. De werkdag moet geen sleur zijn en ook geen negatief effect hebben op jou vrije tijd. In het kort komt het op het volgende neer:

  • Wakker worden
  • Kom ‘in the zone’
  • Maak je lichaam fit en gezond
  • Zorg dat je iets bereikt

De volgende 4 stappen moet je nemen vóór je aan je werkdag begint.

Voldoende slaap. Slaap is minstens zo belangrijk als eten en drinken. Toch hebben veel mensen problemen met slapen. Een goede nachtrust zorgt voor een beter geheugen, verhoogde creativiteit en focus, minder stress, lagere kans op depressie, …

Meditatie en sport. Na een goede nachtrust is het belangrijk om je lichaam fit en gezond aan de dag te laten beginnen. Maak je lichaam fit door te bewegen en je geest scherp door te mediteren.

Stimuleer je geest. Gewone mensen zoeken naar entertainment, succesvolle mensen naar informatie. In plaats van een half uur op Facebook of Instagram te scrollen, kan je beter naar een goede podcast luisteren of een goed boek lezen.

Stel je doelen samen. Schrijf iedere dag je doelen op, zowel korte als langetermijndoelstellingen. Dit moet maar een paar minuten duren, maar het geeft je de nodige richtlijnen om succesvol te worden. Door ze iedere dag opnieuw op te schrijven, analyseer je ze ook iedere dag.

<< De Game-Changer checklist: Hoe ontdek je een aandeel voor al de rest >>

Daarna volgen nog 9 dingen die je best aan het begin van je werkdag uitvoert.

Het eerste werkuur is cruciaal en heeft invloed op de productiviteit van de rest van de dag. Succesvolle mensen begrijpen het belang van een goede start van de werkdag. Ze kunnen de ruis onderscheiden van wat echt belangrijk is. Dit zijn enkele belangrijke dingen die succesvolle mensen doen tijdens de eerste uren van de werkdag.

Veel mensen vliegen er direct in, maar succesvolle mensen zetten juist een stap achteruit en bekijken het grotere geheel. Hierdoor kunnen ze veel beter doelen en prioriteiten stellen. Maak een onderscheid tussen wat echt belangrijk is en wat niet.

Het is ook belangrijk om in het begin van de dag de richting van uw carrière of uw bedrijf te bepalen. Dit doet u het beste wanneer de hersenen nog fit zijn. Het is moeilijk om ergens te komen als u niet weet waar u naartoe gaat.

We hebben allemaal ‘s morgens veel te doen. Het is dus belangrijk dat u niets over het hoofd ziet. Kijk ‘s morgens even naar u To-Do lijst en uw agenda.

Begin met het moeilijkste eerst, dit is een heel belangrijk principe. Wanneer u het moeilijkste kunt schrappen van uw lijst blijft uw hoofd helder voor de rest van de dag. Anders blijft dit moeilijke project u achtervolgen. En ‘s morgens heb je meer energie en creativiteit om moeilijke problemen aan te pakken.

Succesvolle mensen gaan ook niet direct in conflict in de ochtend. Geef anderen te tijd om meer op hun gemak te komen alvorens in conflict te gaan. Dit doet u beter in de namiddag. Er is niets zo lastig als in conflict te gaan wanneer je productief bezig bent (of nog niet goed wakker).

Wanneer u een belangrijke e-mail of nota moet schrijven, doet u dat ook best in de ochtend. Creativiteit en concentratie liggen het hoogste tijdens de eerste uren van de werkdag.

Het is ook belangrijk om in het begin van de dag uw team te begroeten. Wanneer u dit in het begin van de dag doet, heeft dit een positief effect op de houding en de productiviteit van uw team.

Veel mensen storten zich op hun e-mails in de ochtend. Maar het is veel beter om een korte blik te werpen. Op deze manier geraakt u niet afgeleid door zaken die minder belangrijk zijn. Ook hier kunnen zaken blijven hangen die je niet direct moet aanpakken, maar wel blijven knagen en je productiviteit verminderen.

Succesvolle mensen zoeken ook wat ontspanning in de ochtend. Een paar minuten van rust en ontspanning geven meer energie om de dag succesvol af te werken. Neem tijd om je batterijen terug op te laden. Zo blijf je heel de dag op hoog niveau presteren.

Bronnen: AOL + CNBC

Foto Credit: iStock