Paul Tudor Jones, een hedgefondsmanager die de beurscrash in 1987 voorspelde, verwacht dat de rendementen op obligaties en de aandelenkoersen richting het einde van dit jaar zullen stijgen. Tudor verwacht voornamelijk dat de beurzen in november/december omhoog zullen schieten wegens de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten van Amerika.

De vooruitzichten voor beleggers en investeerders op de financiële markten zijn positief als je Paul Tudor Jones mag geloven. Hij verwacht dat de rendementen op obligaties en aandelen de komende maanden zullen gaan stijgen met een explosief jaareinde als kers op de taart.

I think you’ll see rates go up and stocks go up in tandem at the end of the year

Hij baseert zich op de huidige rentevoeten die nog altijd op een historisch laag niveau noteren. Die zullen op een gegeven moment met mondjesmaat gaan stijgen, zowel in de U.S.A. en in Europa. Maar dat zal beleggers en investeerders er niet van weerhouden om aandelen te blijven kopen.

Jones voorspelt zelfs dat het einde van dit jaar “crazy” gaat worden na de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten van Amerika. Hij verwacht dus een heuse rally van Amerikaanse aandelen in de maanden november en december vermits de ‘mid-term elections’ plaatsvinden op 6 november.

Voorwaarde

Er is één voorwaarde, de rentes mogen niet te snel stijgen. Het is algemeen geweten dat, indien de rentes te hard stijgen, bedrijven minder financiële slagkracht hebben omdat ze minder geld kunnen lenen om investeringen te doen. Dat betekent dat de bedrijfsresultaten achteruitgaan en beleggers minder geneigd zijn aandelen te kopen met dalende koersen tot gevolg.

In dat geval zullen alternatieve beleggingsproducten ‘hoogtij’ vieren. Grondstoffen zoals goud en zilver, spaarproducten, etc… Kortom, beleggingen die minder risicovol zijn dan aandelen.

Bronnen: Marketwatch

Foto: OTA Photos – Flickr – CC BY-SA 2.0