Aandelen in China zijn gemiddeld 4 procent gestegen na geruchten dat de Chinese overheid van plan is om enkele coronamaatregelen toch te versoepelen. Er zijn hevige protesten in tal van grootsteden omdat er sprake was van een terugkeer naar het zero covid-beleid. Dat scenario gaat dus geen werkelijheid worden, zo blijkt.

De zware protesten in de Chinese grootsteden halen dan toch iets uit. Men vreesde dat de Chinese overheid opnieuw zou terugkeren naar een zero covid-beleid nadat het aantal coronabesmettingen de afgelopen weken opnieuw fors is gestegen. Net nu de overheid van plan was de maatregelen eigenijk te versoepelen.

Volgens enkele berichten zullen ze toch doorzetten om de regels te versoepelen, en dat bracht meteen een reactie op de beurzen teweeg. De Hang Seng index steeg met 4,12 procent, de Hang Seng Tech index met 8,23 procent terwijl de Shanghai Composite en Shenzhen Component respectievelijk met 1,76 en 0,92 procent stegen.

Aantrekkelijk gewaardeerd?

Zakenbank Morgan Stanley is positief gestemd over deze ontwikkeling en heeft Chinese aandelen geüpgraded naar ‘overweight’. Hun analisten zijn er van overtuigd dat de coronaperiode in China stilletjes aan op zijn einde aan het lopen is en dat de economie opnieuw voluit kan groeien. Hier snakt de wereldeconomie al maanden naar.

Vooral Chinese techaandelen gingen hard maandag. Tencent maakte een stijging van 5,5 procent, Nio deed er 11,5 procent bovenop. Het aandeel van Alibaba ging met 4,72 procent de hoogte in. Kortom, het is duidelijk dat er een opluchting is op de Chinese beurzen. De vraag is nu of de bodem hier bereikt is. Zo ja, dat zou het een goed moment zijn om in te stappen.

Bronnen: Abigail Ng – CNBC

Foto: David Dennis – Flickr – CC BY-SA 4.0

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER