Warren Buffett zei ooit dat hij aandelen koopt met de intentie om ze voor altijd bij te houden. In zijn portefeuille steken dan ook tal van bedrijven die hij al decennia in bezit heeft. Dit zijn de bedrijven die de drijvende kracht zijn achter zijn succes. Wie bedrijven wil kopen om ‘voor altijd’ bij te houden, kijkt best ook eens naar de volgende namen.

‘4-ever’ aandelen vind je in allerhande sectoren. Zo kocht Buffett bijvoorbeeld tijdens de financiële crisis een spoorwegmaatschappij. In 2015 kocht hij Precision Castparts voor $37,2 miljard, een toeleverancier aan de luchtvaartmaatschappij. Een van de meest succesvolle aandelen in zijn portefeuille is Coca-Cola, een drankengigant. Het toont aan dat het om bedrijven gaat, niet sectoren.

De volgende aandelen kunnen ook in aanmerking komen om ‘voor altijd’ bij te houden.

Deze aandelen maken iedere belegger blij

Johnson & Johnson (JNJ)

Deze farmareus zal vooral bekend zijn bij dividend beleggers. Johnson & Johnson betaalt namelijk al 55 jaar op rij een hoger dividend uit. Het dividend gaat ieder jaar een beetje omhoog, maar over een lange periode en met het herinvesteren van dividenden kan dat voor enorme winsten zorgen.

Dover Corp (DOV)

Dit bedrijf richt zich op vloeistofbeheer, industriële producten en fabricageondersteunende systemen. Dit is dus niet bepaald een sexy bedrijf, maar op het gebied van dividend doet het zelfs beter dan Johnson & Johnson. Het betaalde de afgelopen 62 jaar al 61 keer een hoger dividend. De laatste 10 jaar verdubbelde het dividend.

Microsoft (MSFT)

Tot voor enkele jaren was Microsoft een saaie technologiereus. Maar onder het bewind van Satya Nadella die in 2014 CEO werd, veranderde dit allemaal. Microsoft is volgens sommigen zelfs superieur geworden aan Apple. Naast de Microsoft producten heeft het bedrijf ook nog LinkedIn, Xbox en Skype in portefeuille.

Wells Fargo (WCF)

Wells Fargo is een van Buffett’s favoriete banken. Vorig jaar kwam de bank in een schandaal terecht waarbij valse accounts werden aangemaakt zodat de top van het bedrijf hun bonus kon opdrijven. Toch blijft Wells Fargo een van de beste en rijkste banken ter wereld. Dergelijke schandalen kunnen juist voor beleggers een kans betekenen.

Amazon (AMZN)

Het bedrijf van Jeff Bezos is een van de grootste ter wereld, maar groeit nog steeds als een kleine startup. Met de overname van Whole Foods begeeft Amazon zich op een nieuwe markt om de concurrentie nogmaals op de knieën te dwingen. Home assistent Alexa is volgens specialisten ook beter dan Siri van Apple. Hoewel Amazon nog zelden of nooit winst heeft gemaakt, is het een gigantisch en efficiënt bedrijf.

Alphabet (GOOG)

Alphabet is de moederholding boven Google, YouTube, Android, … Deze systemen controleren bijna heel ons leven op het internet. Google haalt samen met Facebook bijna alle online advertenties binnen, waarbij Google nog steeds een straat voorsprong heeft op Facebook. Met YouTube heeft het een van de populairste online video kanalen in zijn rangen en buiten een iPhone draait zo goed als elke andere smartphone op Android.

Dit geeft Alphabet ook de nodige middelen om fors te investeren in sectoren van de toekomst zoals artificiële intelligentie, zelfrijdende auto’s, …

Berkshire Hathaway (BRK.B)

Wie een A-aandeel van Berkshire Hathaway wil kopen, zal even moeten sparen. De beurskoers ligt namelijk boven $250.000. Gelukkig kunnen kleine beleggers ook B-aandelen kopen, deze noteren rond $170 per stuk. Het beleggingsvehikel van Warren Buffett is een echte geld- en cashmachine. Recent boekte het nog een meerwaarde van $11 miljard. Aandelen Berkshire Hathaway verdubbelen gemiddeld om de 3 à 5 jaar.