Is de slechte periode op de financiële markten reeds achter de rug? Zakenbank Blackstone vermoedt alvast van wel en verwacht dat aandelen dit jaar met 15 procent zullen herstellen. De afstraffing op de beurzen is naar hun mening onterecht en niet fundamenteel.

Wordt 2019 dan toch een gunstig jaar voor aandelen? Joseph Zidle, aandelenstrateeg bij Blackstone, is optimistisch over het huidige beursjaar en ziet de afgelopen daling als een uitstekende koopkans. Hij verwacht namelijk dat de financiële markten dit jaar met 10 tot 15 procent zullen herstellen.

This is a buying opportunity. We see the market, the S&P 500, up 15 percent in 2019.

Zidle beweert dat de afstraffing gebaseerd is op een misleidend en negatief beurssentiment. De Federal Reserve en de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten hebben een negatieve invloed op de beurzen, maar fundamenteel gaat het volgens hem goed met de wereldeconomie.

Herstel

De aandelenstrateeg zou het best wel eens bij het rechte eind kunnen hebben, vooral omdat het beursjaar goed van start is gegaan. Ook deze week lijkt een goede beursweek te gaan worden. De Aziatische markten zijn alvast goed begonnen dankzij de forse winsten in Amerika vrijdag.

Vrijdag sprong de Dow Jones met 3,3 procent naar 746,94 punten. De S&P 500 wist evenzeer fors te stijgen met 3 procent naar 2.531.94 punten. De ‘rally’ op de Amerikaanse beurzen is te danken aan het aangepaste rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank en de hoop dat de handelsoorlog eindigt.

Zidle raadt zijn klanten aan om de markten terug te betreden en dan vooral in sectoren die het de laatste maanden zwaar hebben gehad zoals grondstoffen, technologie en energie.

The trade war is going to get resolved. We think we see a deal in the first quarter.

De strateeg is er van overtuigd dat er vooruitgang geboekt gaat worden inzake de handelsoorlog en dat dit het beurssentiment zal doen verbeteren. Als het Amerikaans president Trump en Chinees president Jinping lukt, dan is de kans bijzonder groot dat een nieuwe ‘bullrun’ van start zal gaan.

Bronnen: CNBC

Foto: Geralt – Pxhere