Gisteren werd nogmaals bewezen dat de Amerikaanse arbeidsmarkt er ontzettend goed bijligt. Het herstel van de Amerikaanse economie heeft er voor weten te zorgen dat de Amerikaanse arbeidssector terug is op het niveau van voor het uitbreken van de financiële crisis.

Gisteren werd bekend dat het aantal Amerikaanse werkloosheidsuitkeringen op het laagste niveau beweegt in meer dan 28 jaar tijd. En dat is toch wel een prestatie om even bij stil te staan. De afgelopen week nam het aantal Amerikanen met een werkloosheidsuitkering opnieuw af; om precies te zijn met 2.000. Met als gevolg dat we op dit moment nog maar te maken hebben met 236.000 Amerikanen die een beroep doen op een uitkering.

Dalende trend bij het aantal werkloosheidsuitkeringen in beeld gebracht

werkloosheidsuitkeringen-us

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is de indrukwekkende trend in beeld gebracht. Sinds het jaar 2009 hebben we al te maken met een dalende trend en op dit moment hebben we al 144 weken op rij te maken met een notering onder de 300.000.

Volgens economen is dit het ultieme teken dat de Amerikaanse economie weer op volle toeren draait. De werkloosheid is extreem laag en daarnaast is er sprake van een groot vertrouwen onder de consumenten. Een ideale mix voor een economie die voornamelijk gericht is op de binnenlandse consumptie.