Het duurde bijna acht maanden, maar de Dow Jones index wist op 20 september weer een nieuwe recordkoers te bereiken. We mogen dus wel zeggen dat de stier dit jaar heeft genoten van een ‘adempauze’. En deze adempauze kan juist enorm goed nieuws betekenen voor de aandelenmarkten. De kans op stijgende beurskoersen is namelijk erg groot.

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, laat weten dat de Dow Jones index sinds 1950 tijdens nog 15 andere keren ten minste zeven maanden moest wachten op een nieuwe recordkoers. En dit lijkt juist enorm ‘Bullish’ te zijn voor de financiële markten.

De kans op een snelle recessie is vrij klein

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, zijn de onderzoeksresultaten in beeld gebracht. Op deze tabel is te zien dat de Dow Jones index tijdens de vorige 15 keer in 12 keer van de gevallen een jaar later hoger stond. De gemiddelde jaarstijging bedraagt 13,7%. Dit is beduidend hoger dan het gewone jaargemiddelde van 8,4% (sinds 1950).

Tot slot laat Detrick weten dat nieuwe recordkoersen in het verleden de kans op een recessie binnen 12 maanden aanzienlijk hebben verlaagd. In slechts 0,8% van de gevallen viel de Amerikaanse economie binnen 6 maanden na het bereiken van een recordkoers in een recessie en slechts 2,2% van de tijd 12 maanden na een nieuw hoogtepunt.

Zo verdien je geld met beleggen in ALLE markten

Bij een dalende markt moet je je geld beschermen. In een stijgende markt moet je zorgen dat je de trein naar boven niet mist, en in een zijwaartse markt moet je je strategie aanpassen en heel actief gaan beleggen (hoog verkopen, laag kopen). In dit gratis e-boek leggen we uit hoe je moet beleggen >>