Warren Buffett kocht aandelen Apple toen iedereen dacht dat het tijdperk van Apple voorbij was. Warren Buffett kocht olieaandelen begin 2016 toen de olieprijs crashte. Warren Buffett kocht een spoorwegmaatschappij ten midden van de economische crisis in 2009. Valt er iets op als je dit leest?

Een van de beste beleggers ter wereld kijkt niet naar de economie of naar een beurskoers. Hij koopt kwalitatieve bedrijven op het moment dat niemand ze nog moet hebben.

De aandelenmarkt in zijn geheel is redelijk goed in het vooruit kijken en voorspellen van de toekomst. Maar individueel kunnen ze hier en daar wel eens een steek laten vallen. En die steek raapt Warren Buffett maar al te graag op.

Warren Buffett koopt graag aandelen waarvan de prijs is gedaald, niet de waarde.

Lees hier hoe je het dividendrendement van Royal Dutch Shell kan verdrievoudigen >>

“Buy what’s ugly” is een bekend gezegde van de meester.

Maar het belangrijkste als belegger is dat je een onderscheid moet kunnen maken tussen prijs en waarde. In dat geval kan je al eens verkeerd zijn, maar zolang je meer juist dan verkeerd bent, zal je winst maken.

Diegene die veel handelen en steeds achter de populaire aandelen aanjagen, hebben veel meer kans om fouten te maken. Die zullen ook wel eens juist zijn, maar vaker verkeerd. En zo verlies je geld.

De markten hebben de neiging om altijd terug te keren naar het gemiddelde. Een overwaardering wordt op die manier gevolgd door een onderwaardering en vice versa. Door deze herbalansering heb je enkel de expertise nodig om ondergewaardeerde activa te vinden … en tijd.

Laag kopen, wachten en hoog verkopen, eenvoudiger kan beleggen niet zijn. En toch zijn er zo veel mensen die er problemen mee hebben.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: MarketWatch