Agenda

Er staat weer een nieuwe beursweek op het punt van beginnen en dus is het een mooi moment om vooruit te blikken op de agenda van deze week. Wat staat er deze week qua economisch nieuws en beursnieuws allemaal op de planning? Wij hebben het voor je op een rij gezet.

Deze week op de agenda

Deze beursweek zal een stukje korter zijn dan gebruikelijk het geval is. Zo zijn zowel de Europese beurzen als Wall Street vrijdag dicht omdat het dan Goede Vrijdag is. Toch komt het belangrijkste cijfer van deze week op vrijdag naar buiten: het rapport over de hoeveelheid banen die er is bijgekomen in maart in de Verenigde Staten. De Amerikaanse overheid zal vrijdag namelijk laten weten hoeveel nieuwe banen er in de afgelopen maand zijn bijgekomen. Gemiddeld rekenen economen op een kwart miljoen nieuwe banen. De week begint echter met andere cijfers. Zo komen er cijfers over de consumentenbestedingen in de Verenigde Staten en laat Duitsland meer weten over de inflatie in het land de afgelopen maand. Later in de week komt ook de inflatie in de eurozone naar buiten en wordt er meer bekend over de werkloosheid in Duitsland.

Chinese economie

Ook interessant voor beleggers wereldwijd is de woensdag, dan zullen we namelijk meer weten over de groei van de Chinese economie. Na een krimp in de eerste twee maanden van het jaar wordt er meer bekend over de industrie in China. Op de laatste Europese en Amerikaanse handelsdag van deze week worden de notulen van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) gepubliceerd die aan het begin van deze maand plaats heeft gevonden. Een van de belangrijke dingen van die dag was dat de Europese Centrale Bank de groeiverwachtingen naar boven heeft bijgesteld voor de komende jaren. 5 Trends om dit jaar op in te spelen