agenda

Het is maandagochtend en dat houdt in dat er weer een nieuwe beursweek op het punt van beginnen staat. Dat maakt het een mooi moment voor ons om vooruit te blikken op de agenda van deze week. Wat staat er op de planning? Wij hebben het voor je op een rij gezet.

Deze week op de agenda

Het belooft deze week een drukke week te worden voor beleggers wereldwijd, nu het cijferseizoen in volle gang is. In de agenda van de week geven we je een overzicht van wat je deze week onder andere kunt verwachten. Zo presenteren op maandag dicht bij huis BinckBank en Philips hun halfjaarresultaten. Daarnaast opent TNT Express de boeken over het tweede kwartaal van dit jaar. Een dag erna komt Nedap met de halfjaarresultaten. Op woensdag wordt het qua cijfers weer een heel stuk drukker wanneer KPN, Solvay, Wolters Kluwer, Arcadis, Aperam, ASMI en Macintosh inzicht geven in hun resultaten. Ook donderdag belooft een drukke dag te worden, wanneer Amsterdam Commodities, Vastnet Retail Belgium, UCB, Telenet, Pharming en en GBL hun halfjaarresultaten naar buiten brengen. Verder presenteren donderdag Royal Dutch Shell, AB InBev, Euronav, Delhaize Groep en Randstad hun cijfers. De week wordt afgesloten met wederom de nodige resultaten. Onder andere Bekaert, ArcelorMittal, Befimmo, USG Poeple en Telegraaf Media Group openen de boeken.

Economische cijfers

Verder komen er deze week naast bedrijfscijfers ook nog een hoop andere cijfers naar buiten. Zo komen we aan het begin van de week onder andere meer te weten over de duurzame goederen-bestellingen in juni in de Verenigde Staten en over hoe het er voor staat met het ondernemersvertrouwen in Nederland en Duitsland. Op dinsdag weten we meer over het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten en over de stand van de PMI-diensten. Een dag later wordt duidelijk hoe het staat met het consumentenvertrouwen in Frankrijk en Duitsland en hoe het zit met de olievoorraden in de Verenigde Staten. Op donderdag komt het inflatiecijfers voor België naar buiten, net als de consumptieprijsindex in het land. Ga de beursweek goed van start en lees ons rapport: In 10 stappen BEURSMILJONAIR