Alibaba Alibaba gaat naar verwachting ergens in het tweede kwartaal naar de beurs. Een opwindende IPO die zelfs nog een maatje groter is dan die van Facebook.

We hoeven er geen doekjes om te winden: 2013 was geen goed voor jaar voor de Shanghai Stock Exchange. Voor geen van de Chinese beurzen trouwens, want ook op de Hong Kong Stock Exchange viel er weinig lol te beleven. Maar voor 2014 kan er opnieuw vuurwerk komen en wel in gang gezet door de in het tweede kwartaal verwachte beursgang van Alibaba. In de afgelopen maanden woog onzekerheid op het sentiment op de Chinese beurzen. Met de regelmaat van de klok werd er gewaarschuwd voor een harde landing van de economie. Die is uiteindelijk uitgebleven, maar de geleden schade kan niet zo maar op 1, 2, 3 goedgemaakt worden. Maar een en ander neem niet weg dat de Chinese beurzen beleggers wel degelijk iets te bieden hebben. Hoe men het ook wendt of keert, de Chinese economie is op weg naar een reusachtige omvang. Ook de markten in het land bezitten een enorm potentieel.

Alibaba’s IPO kan belangstelling voor Chinese aandelen aanwakkeren

De Hong Kong Stock Exchange maakt zich op voor de IPO van Alibaba en dat belooft een gebeurtenis van formaat te worden. Die beursintroductie moet ergens in het tweede kwartaal plaatsvinden en zal zelfs groter zijn dan de IPO van Facebook op de Amerikaanse beurs. Alibaba bezit op haar beurt eveneens veel potentieel hoewel het bedrijf met enkele sterke concurrenten geconfronteerd wordt. Voorlopig werkt de schaalgrootte in het voordeel van Alibaba. Een bedrijf als Wechat kan Alibaba niettemin toch het leven zuur maken. Algemeen kan 2014 het jaar worden van de grote doorbraak van de Chinese technologiebedrijven. Amerikaanse technologiebedrijven worden er soms nog met een scheef oog bekeken. Zo zouden hogere ambtenaren naar aanleiding van de Snowden affaire wel eens het verbod kunnen krijgen om Apple devices te gebruiken. Als u wilt weten hoe Slim Beleggen denkt over technologie aandelen zoals Alibaba, verkrijg dan hier het TECHNOLOGIE Rapport