De Chinese tech- en ecommercegigant Alibaba gaat de komende drie fiscale jaren 1 miljard dollar investeren om hun cloud computing klanten te ondersteunen in een poging hun groei opnieuw aan te wakkeren. Alibaba heeft de afgelopen maanden last van een groeivertraging omwille van enkele factoren die momenteel spelen op het wereltoneel. 

1 miljard dollar, dat is het bedrag dat Alibaba gaat investeren in hun cloud computing afdeling de komende drie fiscale jaren. Het bedrijf kende de afgelopen jaren een sterke groei, maar door de coronacrisis en problemen met de wereldwijde logistieke keten, is deze groei verzwakt. De investering heeft als doel om opnieuw een groeispurtje te trekken.

Het bedrijf zei dat het ook een programma aan het opzetten is om hun klanten te helpen bij het lokaliseren van hun cloud computing-bedrijfsbehoeften, afhankelijk van de markt. Alibaba is ’s werelds derde grootste cloud computing speler. Op de eerste plaats komt Microsoft en op plaats twee Amazon. Hoewel cloud computing voor Alibaba slechts een klein deel uitmaakt.

Groei

Daar willen ze dus verandering in brengen en het segment gebruiken als groeimotor voor het bedrijf. En dat zal nodig zijn vermits Alibaba hun omzet helemaal niet zag toenemen tijdens het tweede kwartaal van dit jaar, dat is nooit eerder gebeurd in het bestaan van het bedrijf en is een reden tot bezorgdheid. Ook de omzet van hun cloud computing afdeling verzwakte.

De investeringsaankondiging van Alibaba maakt ook deel uit van een breder streven om zijn cloud computing-activiteiten in het buitenland uit te breiden. De afgelopen jaren heeft Alibaba nieuwe datacenters buiten China geopend om klanten te winnen in andere markten zoals Singapore en Thailand. De tijd zal uitwijzen of dit een goede zet is van Alibaba.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Roman – Pixabay

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!