Niet zo lang geleden lazen we dat de Chinese e-commercegigant Alibaba een primaire notering heeft aangevraagd in Hongkong. Vandaag heeft de e-commercegigant groen licht gekregen en komt er daadwerkelijk een primaire notering op de beurs in Hongkong. Hierdoor wordt het voor Chinezen mogelijk om rechtstreeks te handelen in BABA-aandelen.

Het is Alibaba gelukt een primaire notering in Hongkong te bemachtigen. De Chinese e-commercegigant noteert reeds op Wall Street met een primaire notering maar in Hongkong met een secundaire notering. Dit verhindert dat Chinezen op het vasteland rechtstreeks kunnen beleggen in BABA. Daar komt dus verandering is, tegen eind 2022 krijgt Alibaba ook een primaire notering in Hongkong.

Primaire notering

De Hong Kong Stock Exchange bevestigde dat het bedrijf maandag een aanvraag had ingediend om de lokale aandelen om te vormen van secundair naar primair. Hierdoor kan het aandeel deeluitmaken van een ‘stock connect program’ met het vasteland China. Een woordvoerder van Alibaba zei dat het op deze manier hoopt meer liquiditeit te vergaren en hun investeringsbasis te vergroten onder Chinese en andere Aziatische beleggers.

We expect that the Primary Conversion will allow us to broaden our investor base and facilitate incremental liquidity, and in particular expand access to China- and other Asia-based investors.

In 2014 vond de Initial Public Offering (IPO) van Alibaba plaats op de NYSE, toen de grootste IPO van zijn tijd. Drie jaar geleden besloten ze dichter bij huis te gaan met een secundaire notering in Hongkong. Vorige maand maakt Alibaba gebruik van een beleidsaanpassing in Hongkong om koos ervoor om een procedure te starten om deze secundaire notering primair te maken.

Bronnen: Evelyn Cheng – CNBC

Foto: David Dennis – FlickrCC BY-SA 4.0

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!