De Chinese e-commercegigant Alibaba gaat zijn internationale tak, namelijk AliExpress, doordrukken in Zuid-Korea. Ze hebben daarvoor 7 miljoen dollar budget om hun producten in prijs te verlagen en de verzending in te korten tot 3 à 5 werkdagen. Daarmee gaan ze de concurrentie aan met de USA gezien hun aanwezigheid in Zuid-Korea.

Alibaba zit niet stil, het wordt ook niet onder stoelen of banken gestoken dat ze een grote internationale speler willen worden. Na hun ‘push’ in Europa, willen ze nu ook de Zuid-Koreaanse markt veroveren. Vorig jaar werd de verzending ingekort, dit jaar willen ze 7 miljoen dollar ‘investeren’ om hun producten in Zuid-Korea goedkoper aan te bieden.

Gary Topp, marketingdirecteur bij Aliexpress, benadrukt dat Alibaba zeker wil zijn dat ze prijsgewijs sterke concurrentie zijn met andere grote e-commerce spelers. De Zuid-Koreaanse markt is een miljardenmarkt die voornamelijk wordt gedomineerd door de Verenigde Staten.

Groei

De online aankopen van Zuid-Koreanen bij buitenlandse retailsites groeiden in 2021 van 1 miljard dollar tot 4,5 miljard dollar, waarvan 41 procent afkomstig was van Amerikaanse sites, volgens een rapport van de Amerikaanse International Trade Administration in augustus.

Although in 2020, the United States was ranked number one, other countries such as China are expanding their presence in the Korean e-commerce market.

Van januari tot september is het aantal gebruikers van de AliExpress app in Zuid-Korea gestegen met 22 procent. Dat zijn ongeveer 2,72 miljoen actieve gebruikers. Het aantal kopers nam in deze periode toe met 50 procent, aldus vicevoorzitter van Alibaba Zhang Kaifu. In augustus vorig jaar stond AliExpress al in de top vijf van meest gebruikte websites in Zuid-Korea.

Bronnen: Evelyn Cheng – CNBC

Foto: SITEC officialFlickrCC BY-NC-SA 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>