Alibaba wist afgelopen week uit te pakken met rooskleurige cijfers. Door deze opbeurende cijfers wist de koers verder in waarde te stijgen. Tijdens de afgelopen 12 maanden wist Alibaba op Wall Street te stijgen met 63%. De S&P 500 index deed het een stuk minder goed met een stijging van 10%.

Voor Alibaba lijkt alles te klikken in China. De Chinese gigant is de absolute marktleider binnen de Chinese landsgrenzen en de groei is nog steeds ongekend. Het succes dat Alibaba heeft in China, probeert het ook te realiseren buiten de Chinese landsgrenzen. Zo richt het management zich bijvoorbeeld op dit moment ook op Indonesië; waar Alibaba net is begonnen met haar cloud-activiteiten.

Alibaba wil verdere groei realiseren in Zuidoost-Azië

De uitbreiding van Alibaba naar Zuidoost-Azië komt via Lazada, een bedrijf dat actief is in Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand, Vietnam en de Filipijnen. Alibaba heeft onlangs haar belang in Lazada uitgebreid. De reden dat het management geïnteresseerd is in Zuidoost-Aziatische landen heeft te maken met het feit dat deze landen geen grote of sterke producerende landen zijn. Wat betekent dat bedrijven daar nog steeds op zoek zijn naar sourcingmogelijkheden naar China.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is de enorme koersstijging van Alibaba in beeld gebracht. Sinds haar beursgang is de Chinese webgigant al een ‘lievelingetje’ van de beleggers. En dat lijkt vooralsnog volkomen terecht te zijn.