alibaba

De toekomstige beursgang van Alibaba maakt heel wat los bij de beleggers. Alibaba zal namelijk als een gigant de markt binnenkomen, want de analisten verwachten dat dit de grootste beursgang ooit gaat worden. Daarnaast zijn de beleggers wel bang voor deze hoge waardering. En vooral bij Alibaba kunnen ze niet echt zelf de waarde van het aandeel schatten. Want bij de meeste mensen is Alibaba nog relatief onbekend. Wij gaan Alibaba in kaart brengen met eBay. eBay is namelijk een soortgelijke website als Alibaba is. Alleen werkt eBay ook met een veilingsysteem. En daar werkt Alibaba op dit moment nog niet mee, maar wat er niet is kan nog altijd gaan komen. Toch is het erg interessant om de uitgaven van de gebruikers te bekijken.

Alibaba presteert beter dan eBay

bii-alibaba-vs-ebay

Op de grafiek hierboven is goed te zien dat er meer geld wordt uitgegeven op de site van Alibaba. Misschien is dit niet echt een verrassing, omdat op Alibaba vooral groothandels actief zijn. eBay daarentegen richt zich ook op de consument. Toch is het wel interessant om te zien dat het verschil steeds groter wordt naarmate Alibaba langer bestaat. En ook de populariteit van Alibaba begint stevig toe te nemen.

bii-alibaba-active-buyers

Omdat de vergelijking nog beter te maken hebben we hierboven een grafiek van het aantal gebruikers dat beide platformen hebben. Ook hierbij is te zien dat Alibaba een stuk groter is dan eBay. Het aantal actieve gebruikers bij Alibaba laat ook hier een stijgende beweging zien. En ook gezien de populariteit gaat dit aantal ook nog flink toenemen. Het is duidelijk dat Alibaba echt een gigant genoemd mag worden. Vergeleken met eBay doet Alibaba het beduidend beter. Dit kan de beleggers een handje op weg helpen om de echte waarde van Alibaba te bepalen. Vind de beste technologie aandelen GRATIS – Download het rapport