Ruim een week geleden werden de Amerikanen getrakteerd op een geweldig banenrapport. Door dit rapport werd duidelijk dat er nog steeds grote vraag is naar werknemers. En dat is over het algemeen een goed economisch teken. Niet alleen in Amerika draait de economische motor op volle toeren.

Het is niet vreemd dat in het merendeel van de gevallen de aandacht uitgaat naar de Amerikaanse economie. De Amerikaanse economie is namelijk simpelweg de grootste economie ter wereld en een verandering daar kan ook gevolgen hebben voor de rest van de economieën. Binnen de EU is Duitsland zonder twijfel de belangrijkste economische motor. En ook deze motor draait op volle toeren.

Duitsland is de belangrijkste Europese groeimotor

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat er in Duitsland nog nooit in de geschiedenis zo weinig werklozen zijn geweest. Op dit moment bedraagt het werkloosheidspercentage 5,2% en volgens de verwachtingen van de economen kan dit percentage de komende tijd nog verder dalen.

Duitsland is dus het ultieme voorbeeld dat ook de Europese landen weer op het goede spoor terecht zijn gekomen. De inflatie zit eindelijk in de lift en de vraag naar werknemers blijft toenemen.