Een nieuw beursjaar is aangebroken en tijdens dit beursjaar zou de goudprijs wel eens de absolute uitblinker kunnen gaan worden. Tijdens de laatste maand van het jaar 2017 werden we al geconfronteerd met een gigantische herstelbeweging en deze stijgende trend zou in 2018 voortgezet kunnen gaan worden. Een sterk ‘Bullish’ patroon is immers zichtbaar geworden op de goudgrafiek.

De goudprijs heeft uiteindelijk het jaar 2017 afgesloten met een winst van bijna 14%. Het opmerkelijkste daarbij was, dat de goudprijs het gehele jaar geen één keer te maken heeft gehad met een lagere notering dan de slotkoers van 2016. Het kleine broertje van goud – zilver – kende een wat volatieler jaar en wist uiteindelijk met een winst van ruim 7% het jaar af te sluiten.

Gaat goud de grote verrassing van het jaar 2018 worden?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, is te zien dat er wellicht een ‘gouden tijd’ zou kunnen gaan aanbreken voor de goudsector. Op dit moment is er namelijk een zogenoemd omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon zichtbaar op de grafiek. En een dergelijk patroon wordt binnen de technische wereld bestempeld als een betrouwbaar bodempatroon. Daarnaast wist het gele edelmetaal ook onlangs de 16-jarige steunlijn positief te testen.

Terwijl het grotendeel van de beleggers bezig is met de aandelenmarkten, lijken ze geen oog te hebben voor de echte pareltjes die er te vinden zijn. De kansen binnen de goudmarkt liggen namelijk voor het oprapen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!