Amazon heeft laten weten dat ze hun werknemersbestand voorlopig niet meer gaan uitbreiden gezien de economische situatie in de Verenigde Staten. Ze verwachten dat de economie verder achteruit zal gaan en dus is er geen nood aan nieuwe werkkrachten. Daarmee vervoegen ze de ‘hiring freeze’ club, waar ook Apple, Salesforce en Qualcomm deel van uitmaken.

De economie is aan het vertragen en een recessie lijkt steeds meer en meer onvermijdelijk. Dat voelen vooral bedrijven aan hun omzet en dus wordt er vaker gekozen om voorlopig niemand meer aan te nemen. E-commercegigant Amazon heeft gisteren laten weten dat ze nieuwe posities binnen het bedrijf voorlopig niet gaan invullen.

Amazon’s HR chief Beth Galetti zei dat ze de komende maanden niemand meer gaan aannemen omdat de economische vooruitzichten in de USA niet zo positief zijn. Ze gaan de situatie maand per maand bekijken en op basis daarvan hun HR-beleid afstemmen.

We anticipate keeping this pause in place for the next few months, and will continue to monitor what we’re seeing in the economy and the business to adjust as we think makes sense.

Personeel

Tijdens de coronapandemie was Amazon genoodzaakt om veel personeel aan te nemen gezien consumenten massaal online aankopen deden. Sinds het einde van de pandemie, is deze ‘online buying spree’ afgekoeld omdat consumenten terugkeerden naar fysieke winkels.

CEO Andy Jassy heeft de afgelopen maanden kosten binnen het bedrijf gedrukt uit angst voor een recessie, stijgende inflatie en stijgende rentetarieven. Amazon heeft magazijnruimte afgeworpen, enkele experimentele projecten stopgezet en zijn telezorgdienst stopgezet. Tijdens Q3 is hun personeel met slechts 5 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

Bronnen: Annie Palmer – CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Pix4free

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>