De Amerikaanse economie zal dit jaar net als de meeste andere economieën geconfronteerd worden met een stevige economische krimp. De Amerikaanse overheid, onder leiding van Donald Trump, probeert er op dit moment alles aan te doen om een harde val van de economie te voorkomen. Die overheidssteun weet wel te leiden tot een historisch groot begrotingstekort.

Trump probeert er op dit moment alles aan te doen om de Amerikaanse economie in een rap tempo uit het diepe dal te trekken. Dat is overigens niet vreemd, want over ongeveer een maand mogen de Amerikanen naar de stembussen. En uit het verleden blijkt dat een zittende president het enorm lastig heeft op het moment dat de economie in een recessie zit.

Zwakke dollar kan goed nieuws voor de edelmetalen betekenen

Zonder twijfel zal de Amerikaanse overheid dit jaar geconfronteerd worden met een begrotingstekort. Volgens de verwachtingen van de economen zal dat begrotingstekort dit jaar gelijk zijn aan ongeveer 20% van de Amerikaanse economie. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Jeroen Blokland, is te zien dat er al decennialang sprake is van een sterk verband tussen de grootte van het Amerikaanse begrotingstekort enerzijds en de prestatie van de dollar anderzijds. Dit verband waarschuwt voor een forse prijsval bij de dollar.

Mocht de dollar daadwerkelijk wegzakken, dan kan dat goed nieuws voor de edelmetalen betekenen. De edelmetalen weten immers voornamelijk goed te presteren indien de koers van de EUR/USD in de lift zit. Goud- en zilverbeleggers doen er dus ook verstandig aan om deze grafiek nauwlettend in de gaten te houden.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis