De Amerikaanse consument heeft nog steeds erg veel vertrouwen in de economie. Zo steeg deze maand het consumentenvertrouwen naar het hoogste niveau in vijf maanden tijd. Mede door het optimisme onder de Amerikaanse burgers blijft de Amerikaanse economie goed draaien. En dat is ook terug te zien bij de detailhandelsverkopen.

Marktonderzoeker Conference Board maakte deze week bekend dat het vertrouwen van Amerikaansen consumenten in de economie in januari verder is gestegen. De graadmeter die het vertrouwen weerspiegelt, noteerde een niveau van 131,6 tegen een herziende stand van 128,2 in december. Economen rekenden in doorsnee op een niveau van 128,0. De index is daarmee gestegen naar het hoogste niveau in vijf maanden tijd. Amerikaanse consumenten zijn met name erg positief over de omstandigheden op de arbeidsmarkt.

Groei Amerikaanse economie is te danken aan het hoge consumentenvertrouwen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ECRI, is te zien dat de Amerikaanse economie op dit moment zo goed blijft liggen met dank aan de detailhandelsverkopen. Het hoge consumentenvertrouwen zorgt er voor dat Amerikaanse burgers aankopen blijven verrichten en dat heeft uiteraard een positief effect op de economie. De Amerikaanse industriële productie heeft het, mede door de handelsoorlog, al maanden lastig. Doordat de Amerikaanse economie voor het grootste deel afhankelijk is van de binnenlandse bestedingen, blijft het vooralsnog goed gaan.

Deze grafiek maakt duidelijk dat Trump er alles aan zal moeten doen om de Amerikaanse burgers tevreden te houden. Zolang het vertrouwen onder de consument hoog blijft, lijkt er weinig aan de hand te zijn voor de Amerikaanse economie.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis