Afgelopen vrijdag verschenen er uitstekende cijfers over de Amerikaanse arbeidssector. De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in februari veel sterker dan verwacht gestegen. Het werkloosheidscijfer wist zelfs te dalen naar de laagste notering sinds het jaar 1969.

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in februari veel sterker dan verwacht gestegen. Dit bleek vrijdag uit het officiële Amerikaanse banenrapport. Afgelopen maand was sprake van een groei van 273.000 banen. De markt rekende op een stijging van 175.000 banen. Het groeicijfer over januari werd opwaarts bijgesteld van 225.000 naar 273.000 banen. Het cijfer over december werd bijgesteld van een groei van 147.000 banen naar 184.000 banen.

Amerikaanse banencijfers zien er uitstekend uit

Het Amerikaanse werkloosheidscijfer wist daarbij te dalen naar 3,5%. Dit is de laagste notering sinds het jaar 1969. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Charlie Bilello, is te zien dat de trend al jaren dalend in. Dit is zelfs de langste dalende trend ooit.

Gezien deze Amerikaanse banencijfers lijkt de vrees voor een recessie wat overdreven te zijn.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>