Veel beleggers geven de voorkeur aan Amerikaanse aandelen. Deze trend is al ruim 10 jaar zichtbaar. Daar is ook een logische reden voor te geven, want de Amerikaanse beurs weet al ruim 10 jaar te outperformen. Bij beleggers lijkt de slogan ‘America First’ al jaren van kracht te zijn.

Tijdens de afgelopen jaren wisten de Amerikaanse beurzen keer-op-keer beter te presteren dan de meeste andere beurzen. Zeker in vergelijking met de Europese beurzen wisten de Amerikaanse beurzen een fantastische beursprestatie af te leveren. Volgens analisten heeft dat niet alleen te maken met het feit dat Amerika de grootste economie ter wereld heeft. Het heeft volgens hen ook te maken met de technologische ontwikkelingen die in het land aanwezig zijn. De meeste ‘groeiaandelen’ zijn afkomstig uit de VS. En juist op dat soort aandelen zijn beleggers zo verliefd geworden.

Amerikaanse beurs weet al jaren beter te presteren dan de andere Westerse beurzen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is te zien dat de Amerikaanse beurs nog nooit zo duur was in vergelijking met de andere Westerse beurzen. Dit hebben we nog nooit eerder gezien. Zelfs tijdens de internetzeepbel was er niet sprake van een dergelijke ‘outperformance’.

Uiteraard hoeft dit niet te betekenen dat Amerikaanse aandelen ook tijdens de komende jaren beter zullen presteren dan de aandelen die afkomstig zijn uit andere Westerse landen. Wel kunnen we concluderen dat de meest ‘sexy aandelen’ tijdens de afgelopen jaren inderdaad afkomstig waren uit de VS. Denk bijvoorbeeld maar aan aandelen als Tesla, Netflix, Amazon en Facebook.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.