Nu twee belangrijke Amerikaanse hoofdindexen hun recordkoers hebben bereikt, gaan investeerders speculeren over het verdere verloop van de Amerikaanse beurzen. De vraag is of we het plafond hebben of zit er nog meer rek op? Eén grote investeerders is er alvast van overtuigd dat we nog eens 10 tot 15 procent kunnen stijgen op basis van de positieve bedrijfsresultaten en de veerkrachtige wereldeconomie.

De S&P 500 en de Nasdaq Composite hebben een recordkoers bereikt, daar hadden beleggers eind vorig jaar niet van durven dromen gezien de marktcorrectie en de slechte vooruitzichten van de wereldeconomie. Nu het sentiment een bocht van 180 graden heeft gemaakt, durven beleggers opnieuw te dromen van nog hogeren koersen voor de Amerikaanse aandelenmarkten.

15 procent

Eén investeerder beweert alvast dat we dit jaar nog eens 15 procent kunnen stijgen op basis van de goede bedrijfsresultaten die de komende kwartalen gepubliceerd zullen worden. Optimist en partner bij Granite Investment Advisors Timothy Lesko is ervan overtuigd dat er nog rek zit op de beurzen.

We were running into a market that had gotten so much fear at the end of last year, that earnings estimates came very far down, perhaps too far down. It’s been a nice run in the market, and maybe there’s a little more room to go.

Lesko verwacht dat beleggers zich gaan laten leiden door hogere koersdoelen van analisten en beter dan verwachte bedrijfsresultaten. Daarenboven ziet het plaatje er voor de wereldeconomie ook beter uit, de Chinese economie presteert evenzeer beter dan eerst werd verwacht. Dit zal ongetwijfeld ook een invloed hebben op het beurssentiment en beleggers aanzetten om te investeren in aandelen.

Een bijzonder optimistische kijk van Lesko, maar hij is niet de enige die nog gelooft in hogere koersen. Zolang bedrijven met positieve resultaten naar buiten komen, de handelsoorlog tussen China en USA niet escaleert en de wereldeconomie niet teleurstelt, is er nog veel mogelijk op de markten.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector.comFlickr – CC BY-ND 2.0