De Amerikaanse beurzen hebben de handelsweek positief kunnen afsluiten. De S&P 500 boekte een stijging van 3,13 procent, de Nasdaq 2,79 procent en de Dow Jones 1,95 procent. Het sterke banenrapport en de daling van de grondstoffenprijzen doet de kans op een zachte landing toenemen en dat geeft beleggers en investeerders goede moed.

Het was een beweeglijke handelsdag vrijdag, maar het sterke banenrapport wist beleggers toch vertrouwen te geven waardoor de beursindexen alsnog groen kleurden. De hele handelsweek was positief dankzij het banenrapport maar ook omwille van de dalende grondstoffenprijzen.

Yung-Yu Ma, hoofdstrateeg bij BMO Wealth Management, denkt dat de recessievrees hierdoor lichtjes is afgenomen en dat de kans op een zachte landing door de Federal Reserve iets groter is geworden. Volgens hem beginnen beleggers en investeerders ook ‘gewoon’ te worden aan de kans dat er een recessie komt, de eerste emotionele schrik kan gepasseerd zijn.

Some of what were very acute recession fears have probably backed off a little bit. … I think the market started to accept that a little more as a possibility this week.

Herstel?

Aandelen in de zorg- en gezondheidssector deden het bijzonder goed vrijdag met Centene Corp. en McKesson die respectievelijk 3,23 procent en 3,10 procent stegen. De aandelen van Moderna en Regeneron ging 2 procent de hoogte in. Ook Tesla wist 2,5 procent te stijgen ondanks de relatief negatieve berichten over het bedrijf en CEO Elon Musk.

Philip Toews, CEO bij Toews Corporation, ziet dat de aandelenmarkten hoger gaan de laatste weken en dat ze zich aan het worstelen zijn uit de ‘oversold territory’. Maar hij waarschuwt ook dat de agressieve Federal Reserve wellicht een langdurige rally zal fnuiken.

Bronnen: Jesse Pound & Carmen Reinicke – CNBC

Foto: Forextime.comFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>