Uit onderzoek van CFO Magazine Global Business blijkt dat Amerikaanse CFO’s optimistischer gestemd zijn over de toekomst dan drie maanden geleden het geval was. En dat terwijl het vertrouwen onder de Chinese CFO’s drastisch is afgenomen. Wat dat betreft lijkt de aanhoudende handelsoorlog met name effect te hebben op de Chinezen.

Donald Trump stuurde gisteren nog een Tweet de wereld in waarin hij liet weten dat de Chinezen enorm graag een handelsdeal willen. Mede daarom wisten de Amerikaanse indices na dit nieuws sterk in waarde te stijgen. Toch is het nog maar de vraag of er spoedig een handelsakkoord komt.

Vertrouwen onder de Amerikaanse CFO’s neemt toe

Overigens lijkt Trump weinig reden te hebben om vaart achter een handelsdeal te zetten. De Amerikaanse economie weet immers nog steeds uitstekend te presteren. Zo ligt de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product nog steeds op een mooi niveau en de arbeidscijfers zien er geweldig uit. Veel Westerse landen zijn jaloers op de groeicijfers die in de VS behaald worden.

Uit onderzoek van CFO Magazine Global Business blijkt ook dat het vertrouwen onder de Amerikaanse CFO’s de afgelopen maanden is toegenomen. En dat terwijl het vertrouwen onder de Chinese CFO’s rampzalig is gedaald. In drie maanden tijd is dit vertrouwen met ruim 10 procentpunten afgenomen. En dat moet Trump vast goed doen.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS