usa

Het consumentenvertrouwen is vaak een veelbesproken onderwerp. Het is van groot belang dat het consumentenvertrouwen hoog is, want dit heeft gevolgen op de uitgaven van de consumenten. Als de consument gelooft in de economie dan zal het sneller risico’s nemen dan wanneer het niet gelooft in de economie. De consument heeft daarom ook de belangrijkste positie binnen de economie. Het Europese consumentenvertrouwen is niet overtuigend. Dit is overigens ook niet verrassend, de Eurozone werd namelijk de afgelopen maanden flink geraakt door een aantal tegenvallers. Niet alleen de Griekse economie is in gevaar op dit moment, ook andere Eurozonelanden lijken het hoofd maar moeilijk boven water te kunnen houden. Dit zorgt er onder andere voor dat de druk op Mario Draghi, voorzitter van de centrale bank van Europa, toeneemt. Van hem wordt verwacht dat hij de problemen wel zal oplossen. Echter, dit is een hele moeilijke opgave.

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is flink gestegen

In Amerika ziet het er echter op dit moment geheel anders uit. De Amerikaanse consument gelooft weer in de economie en durft daarom ook meer risico’s te nemen. Op de langere termijn zal dit zeker voor een bevordering zorgen van de Amerikaanse economie.

consumentenvertrouwenVS

Op het plaatje hierboven is te zien dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen op dit ogenblik op het hoogste niveau zit sinds 12 maanden. We zien duidelijk een stijgende trend ontstaan bij het consumentenvertrouwen. We hebben op dit moment een notering van 48.8 en dat is zeker een flinke verbetering in vergelijking met de notering van een aantal maanden geleden. Het is dus duidelijk dat de Amerikaanse economie weer aan de betere hand is. Leer GRATIS hoe u fouten op de beurs kunt ontlopen – Download de BEURSBIJBEL