Volgens de CEO van Goldman Sachs David Solomon is de kans bijzonder groot dat de neergang op de beurzen zal blijven duren tot in 2023 en dat de Amerikaanse economie in een recessie zal belanden. Hij verwacht dat aandelen zullen blijven dalen, de olieprijzen evenzeer en de vastgoedmarkt zal blijven afkoelen. 

 Het ziet er niet zo goed uit volgens de CEO van Goldman Sachs. Hij voorspelt dat de pijn op de aandelenmarkten nog enkele weken zal blijven aanhouden tot begin 2023. Aandelen zullen volgens hem blijven dalen, alsook de vastgoedmarkt als de olieprijzen.

Daarenboven schat hij de kans op een ‘soft landing’ van de Federal Reserve niet hoog in, namelijk 35 procent. Met andere woorden, Solomon is twijfelachtig en waarschuwt beleggers en investeerders voorzichtig te handelen. Maar dat wil niet zeggen dat hij helemaal niet gelooft in een goede afloop. Gezien de inflatie lijkt af te koelen, is de kans wel reëel.

I would define a soft landing as we get inflation back close to 4% inflation, maybe we have a 5% terminal rate and we have 1% growth. I think there’s a reasonable possibility we could navigate a scenario like that.

S&P 500

De strategen van Goldman Sachs voorspellen dat de S&P 500 eind 2023 rond de 4.000 punten zal noteren. Momenteel staat de index op 3.940 punten, er gaat volgend jaar dus niet veel gebeuren volgens hun voorspelling. En dat is ook niet abnormaal gezien de Amerikaanse economie in een hoger renteklimaat zit door de ingrepen van de Federal Reserve.

Dit gaat ervoor zorgen dat veel bedrijven teleurstellende bedrijfsresultaten gaan rapporteren. Wat logisch is vermits er minder geld geleend en geïnvesteerd zal worden door ‘corporate America’. Economen verwachten ook dat de Fed pas zal stoppen met de ‘rate hikes’ in 2023 en dus niet dit jaar al. Daarvoor is de inflatie nog veel te hoog.

Bronnen: Alexandra Semenova – Yahoo Finance

Foto: Chris PotterFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>