Amerikaanse economie

De afgelopen weken is bij veel mensen de angst toegenomen dat wellicht de Amerikaanse economie de komende tijd ook te maken zou kunnen gaan krijgen met de nodige economische strubbelingen. Nog niet zo lang geleden bevestigde de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Janet Yellen, dat de Amerikaanse economie harder getroffen kan worden door de Chinese vertraging, dan de meeste mensen denken. Ze benadrukte dat de Chinese economie de op één na grootste economie ter wereld is en dat een economische achteruitgang in dit land grote gevolgen kan hebben op andere landen.

werkloosheid

Toch komt BMO Capital Markets met een grafiek die aantoont dat één macrocijfer binnen de Amerikaanse economie nog steeds ijzersterk presteert. Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering de afgelopen maand opnieuw is gedaald. Dit macrocijfer kwam uiteindelijk uit op een notering van 263.000 aanvragen.

Dit Amerikaanse macrocijfer biedt hoop

De waarnemers van BMO Capital Markets benadrukken dat de Amerikaanse economie er zeer goed voor staat. Het is volgens hen ook geen ramp als de Amerikaanse economie de komende jaren aan een minder hard tempo zou gaan groeien. De aanvragen voor de werkloosheidsuitkeringen bewegen in ieder geval op een 42-jarig dieptepunt. En dit dieptepunt kan in deze context gezien worden als zeer positief. Het lijkt er dus op dat de Amerikaanse economie nog steeds ijzersterk presteert. BMO Capital Markets is ook van mening dat de beleggers zich niet zoveel zorgen hoeven te maken over de Amerikaanse economie zolang de binnenlandse vraag hoog blijft. Deze stijgende binnenlandse vraag zorgt er namelijk voor dat de dalende Amerikaanse export geen grote negatieve gevolgen heeft op de economie.

>> Maak geen onnodige fouten op de beurs <<