De laatste tijd is er veel gesproken over de Amerikaanse omgekeerde rentecurve. Daar is sprake van indien de korte rente boven de lange rente uitkomt. Volgens sommige economen kan een omgekeerde rentecurve gezien worden als een belangrijk voorteken voor economische tegenspoed. Tijdens de laatste weken is de korte rente ook wat onder druk komen te staan. En deze trenddraai kan erg gevaarlijk zijn voor Wall Street.

Tijdens de afgelopen jaren is de obligatiemarkt min of meer ontregeld door de marktbemoeienis van de centrale banken. Door het monetaire beleid zijn de marktrentes aanzienlijk gedaald. Dat is volgens sommige economen ook de reden waarom de VS geconfronteerd is met een omgekeerde rentecurve. En deze rentecurve hoeft daarom niet vergaande economische gevolgen te hebben, door het kunstmatige karakter van de creatie er van.

Amerikaanse marktrente geeft een waarschuwingssignaal af

Toch vertelt de bovenstaande grafiek een compleet ander verhaal. Op deze grafiek, afkomstig van Bull Markets Co, is te zien dat de rente op de 3-maands Amerikaanse staatsobligatie onder druk is komen te staan. Deze rente, beter bekend als de marktrente, worstelt op dit moment met de 200-daagsgemiddeldelijn. En de laatste twee keren dat de marktrente onder dit gemiddelde dook, belandden de aandelenmarkten niet veel later in een Bear Market.

Wat dat betreft doen beleggers er dus verstandig aan om de ontwikkelingen rondom de marktrente goed in de gaten te houden.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.