Afgelopen vrijdag liet president Trump weten dat de VS en China een akkoord hebben bereikt over een gedeeltelijk handelsakkoord. Volgens de president gaat het om een  ‘omvangrijke fase 1-deal’ die evenwel nog niet op schrift gesteld is. Onder meer intellectueel eigendom, financiële diensten en landbouwgoederen zijn in het akkoord opgenomen. Voor de Amerikaanse productiesector is het te hopen dat er snel een einde komt aan dit handelsconflict.

Al ruim een jaar lang is het handelsgevecht tussen de VS en China gaande. Trump heeft deze handelsoorlog uitgelokt door steeds meer importheffingen op Chinese producten te leggen. De Chinezen toonden zich echter dapperder dan dat veel economen aanvankelijk gedacht hadden. Zo sloegen zij een aantal keer met harde hand terug. En mede daarom is dit handelsconflict nu nog steeds gaande.

Handelsoorlog is ook een bedreiging voor Wall Street

Aan het begin van deze maand werd bekend dat de Amerikaanse productiesector ook zwaar te lijden heeft onder de handelsoorlog. Zo wist de Amerikaanse ISM Productie Inkoopmanagersindex voor het eerst sinds hele lange tijd onder de 50-lijn te duiken. En een dergelijke notering onder de beruchte 50-lijn impliceert dat er sprake is van krimp.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Stock Board Asset, is te zien dat dit PMI-cijfer normaliter een sterke correlatie vertoont met de S&P 500 index. Wat dat betreft kan Wall Street dus mogelijk onder druk komen te staan indien de Amerikaanse productiesector blijft teleurstellen. En dat lijkt Trump ook steeds meer en meer door te krijgen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar