De Amerikaanse rentes zijn tijdens de afgelopen maanden in verval geraakt. Dit heeft alles te maken met de tegenvallende groei van de wereldeconomie en de angst voor een verdere escalatie van de handelsoorlog. Tevens heeft de Amerikaanse centrale bank onlangs de rentestand verlaagd en de verwachting is dat een nieuwe renteverlaging onderweg is.

Een jaar geleden zag het plaatje er nog compleet anders uit. Destijds bewogen de rentes op de Amerikaanse staatsobligaties nog rond meerjarige hoogtepunten. In een jaar tijd is er dus heel wat veranderd. Zo is de handelsoorlog tussen de VS en China verder geëscaleerd en heeft de Fed de schone taak gekregen om een Amerikaanse groeivertraging te voorkomen.

Amerikaanse Bank Index is cruciale steunlijn genaderd

Op de bovenstaande grafieken, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de rentes op de belangrijkste Amerikaanse staatsobligaties allemaal in verval zijn geraakt nadat vorig jaar de weerstandslijn bereikt werd. Ook is te zien dat inmiddels de belangrijke steunlijnen zijn genaderd. En niet geheel toevallig is daardoor de Amerikaanse Bank Index (BKX) ook bij de steunlijn terecht gekomen. Sinds het begin van deze Bull Market is deze steunlijn al intact en een neerwaartse doorbraak kan een slecht signaal afgeven aan de rest van de markt.

Beleggers lijken er dus verstandig aan te doen om de situatie rondom de Amerikaanse Bank Index nauwlettend in de gaten te houden. Om de bankensector in leven te kunnen houden zouden de rentes op de staatsobligaties weer in de lift moeten geraken.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>