Op dit moment hebben de meeste beurzen al een groot deel van de beursschade ingehaald. Dit is te danken aan de imposante herstelbeweging die tijdens de afgelopen handelsweken heeft plaatsgevonden. Ondanks dat kopen Amerikanen massaal goud in. Blijkbaar is er dus toch behoefte aan enige zekerheid.

Goud wordt al decennialang gezien als een zogenoemde ‘veilige haven’. Deze titel is te danken aan het feit dat goud behoorlijk waardevast is. De goudprijs omgerekend in de meeste valuta’s beweegt op dit moment zelfs rond een all-time high. En het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens ook de goudprijs in dollars gemeten een nieuwe recordkoers weet op te laten tekenen.

Zwitsers exporteerden nog nooit zoveel goud naar de VS

Tijdens de afgelopen maand wist de Zwitserse export van goud naar de VS te stijgen naar een nieuw record. Nog nooit werd er zoveel goud verkocht aan de Amerikanen. In totaal was er op maandbasis gemeten sprake van een export van 40 ton aan goud.

Deze grafiek maakt duidelijk dat steeds meer mensen richting het gele edelmetaal vluchten. En dat is niet verwonderlijk, want juist in deze onzekere tijd biedt goud zekerheid. En steeds meer mensen beginnen dat door te krijgen. Helemaal nu de geldpers van de centrale banken op volle toeren draait. Goud kun je immers niet ‘printen’.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!