Door de krapte op de arbeidsmarkt zaten in de meeste Westerse landen de lonen tijdens de afgelopen jaren in de lift. In de VS was dit niet anders. Sinds het jaar 2011 is er daar al sprake van stijgende arbeidslonen. Tijdens het einde van 2019 wist de loongroei zelfs te stijgen naar 3,5%. De toekomstverwachtingen zien er helaas een stuk minder rooskleurig uit.

De coronacrisis heeft grote invloed op de arbeidsmarkt. In Europa valt de schade, in vergelijking met de VS, nog mee. Maar, dit is met name te danken aan het sociale vangnet dat in de EU aanwezig is. Dit weet normaliter te zorgen voor een vertragend effect. Met andere woorden is de kans levensgroot dat we in Europa ook getroffen gaan worden door een grote ontslaggolf.

Zien beleggers de toekomst te rooskleurig in?

Volgens de economen van Macrobond and Nordea ziet de toekomst voor wat betreft de Amerikaanse loongroei er dramatisch uit. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat hun model rekening houdt met een forse daling als het gaat om de loongroei. Volgens hen kan de loongroei nog lager uitkomen dan dat we in het jaar 2009 hebben gezien.

Het een en ander zal uiteraard afhangen van de duur van deze coronacrisis. Voorlopig zien de toekomstverwachtingen er echter niet bepaald rooskleurig uit. En dat moeten beleggers niet uit het oog verliezen.

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven