Christmas-Cash

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken en veel mensen zijn al druk bezig met het doen van sinterklaas- en kerstaankopen. Gezien het hoge consumentenvertrouwen rekenen de economen erop dat er ook dit jaar weer veel geld besteed gaat worden tijdens beide feesten. In Amerika kennen ze alleen het kerstfeest, maar dit feest wordt dan ook dubbel zo hard gevierd. Een onderzoek van Gallup wijst uit dat de Amerikanen van plan zijn om dit jaar enorm veel geld uit te gaan geven tijdens het kerstfeest.

kerst-uitgaven

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de gemiddelde Amerikaan dit jaar van plan is om 830 dollar te besteden aan kerstartikelen. We kunnen zien dat we voor het laatst te maken hadden met een dergelijke besteding in het jaar 2006. Het jaar daarop steeg deze uitgaven zelfs tot 866 dollar gemiddeld.

Amerikanen geloven in de economie

Gallup is van mening dat de consument zich op dit moment lekker in zijn vel voelt door de aantrekkende economie. De Amerikaanse economie is immers de afgelopen maanden aan een mooi tempo gegroeid en tegelijkertijd is de werkloosheid sterk afgenomen. Aan de andere kant laat deze grafiek ons ook het grote gevaar zien. De afgelopen keer dat we immers te maken hadden met een dergelijk gemiddelde, wisten de beurzen kort hierna van richting te veranderen. Het optimisme mag dan op dit moment de bovenhand voeren, maar dit kan toch vrij snel gaan veranderen. Echter, op dit moment lijkt het er nog niet op dat de positieve trend bij de Amerikaanse economie van richting gaat veranderen. De Amerikaanse bedrijven mogen dus opnieuw gaan uitzien naar een mooie kerst.

>> Met deze tips maakt u geen onnodige fouten meer op de beurs <<