fear_trader

De aandelenmarkten hebben de afgelopen dagen verschillende bewegingen laten zien. Zo stegen de Europese beurzen op dinsdag flink in waarde, maar onze Amerikaanse vriendjes wisten uiteindelijk een dikke plus om te zetten in een kleine min. Het is dus duidelijk dat de volatiliteit flink is toegenomen. Dergelijke bewegingen hebben we immers al maanden niet meer gezien. Het is daarom ook niet vreemd dat veel beleggers vrezen voor een verdere daling.

google-crash

Volgens een onderzoek van Google hebben de Amerikanen sinds de uitbraak van de laatste financiële crisis nog nooit zo erg gevreesd voor een crash. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de Amerikanen op dit moment op Google druk aan het zoeken zijn naar het woord ‘crash’. Het aantal keer dat dit zoekwoord op Google is ingevuld is de afgelopen weken aanzienlijk gestegen.

Krijgen we te maken met een crash?

Uiteindelijk weet niemand met zekerheid te zeggen of we daadwerkelijk te maken gaan krijgen met een crash. Het is wel duidelijk dat de beleggers in ieder geval op hun hoede zijn. Elke stijging wordt op dit moment aangegrepen om massaal aandelen te dumpen. Beleggers rekenen er dus duidelijk niet meer op dat we binnenkort een stevige bodem kunnen gaan neerzetten. De beurzen lijken echter wel steun te krijgen van de Amerikaanse centrale bank. De geruchten doen namelijk de ronde dat de Fed de komende maanden de rente niet zal gaan verhogen. Op die manier lijkt de Amerikaanse centrale bank in ieder geval de beurzen te willen ondersteunen. Toch lijken de beleggers hier niet vrolijker van te worden. Wilt u geen fouten meer maken? Maak gebruik van de BEURSBIJBEL