Het nieuwe beursjaar is aangebroken. Het beursjaar 2019 is uiteindelijk de geschiedenisboeken ingegaan als een van de beste beursjaren ooit. Sinds het begin van deze Bull Market was alleen het beursjaar 2013 vergelijkbaar aan dit beursjaar. De verwachtingen voor dit nieuwe beursjaar zijn opnieuw hooggespannen. Zo wordt er over het algemeen gerekend op een verdere beursstijging.

Het jaar 2019 is uiteindelijk een stuk soepeler verlopen dan het beursjaar 2018. Tijdens het beursjaar 2018 werden de wereldwijde aandelenmarkten geconfronteerd met een forse beursdaling. Daar was in het jaar 2019 absoluut geen sprake van. Uiteraard zijn de beurzen tijdens de afgelopen 12 maanden wel geconfronteerd met de nodige correcties, maar de stijgende trend kwam daarbij geen enkele keer in gevaar. Eigenlijk wist de stier vrij gemakkelijk de regie in handen te houden.

Analisten verwachten dat de beursrally stand zal houden

Tijdens de afgelopen weken hebben de zakenbanken hun verwachtingen voor het jaar 2020 gepubliceerd. Zakenblad The Wall Street Journal heeft al deze voorspellingen in beeld gebracht en geanalyseerd. De conclusie is dat de gemiddelde analist dit beursjaar rekent op een verdere beursstijging. Zo verwacht de gemiddelde analist dat de S&P 500 index aan het einde van het jaar iets boven de 3.400 punten zal eindigen.

Wel geven de meeste analisten aan dat de kans groot is dat dit beursjaar niet zo soepel zal verlopen als het afgelopen jaar het geval was. Thema’s als de Brexit en de handelsoorlog kunnen immers een negatieve uitwerking hebben op de aandelenmarkten. Beleggers doen er juist nu verstandig aan om het kaf van het koren te scheiden.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>