De aandelenmarkten zijn in onstuimig vaarwater terecht gekomen. Vooralsnog zijn de stieren deze week goed uit de startblokken gekomen, maar de paniek kan binnen no time weer terugkeren. Volgens enkele strategen is dit nog niet het ideale moment om de ‘dip’ te kopen.

Steeds meer analisten beginnen zich zorgen te maken over het ongezonde beursklimaat. Los van het feit dat de waarderingen extreem hoog zijn, is het nog maar de vraag of de bedrijven tijdens dit cijferseizoen de verwachtingen kunnen inlossen. Tevens vormen de stijgende obligatierentes een serieuze bedreiging voor de financiële markten. Om nog maar te zwijgen over het effect dat de handelsoorlog kan hebben op de groei van de wereldeconomie.

Steeds meer analisten beginnen zich zorgen te maken

Lori Calvasina, van RBC Capital Markets, laat het volgende weten:

“Op korte termijn blijven we ons zorgen maken over Amerikaanse aandelen als gevolg van zorgen over het komende rapporteringsseizoen en nieuw bewijs van extreme drukte op de termijnmarkt. Daarnaast zijn er momenteel weinig kopers van de recente dip.”

Tobias Levkovich, analist bij Citigroup, maakt zich met name zorgen over de EPS-prognoses. Volgens Levkovich zien de winstverwachtingen er behoorlijk riskant uit en het is nog maar de vraag of de Amerikaanse bedrijven de verwachtingen weten te verslaan.

Mike Wilson, van Morgan Stanley, maakt zich hoofdzakelijk zorgen over de technologiesector. Volgens hem zijn de marges binnen de techsector een stuk afhankelijker van de economische cyclus dan veel beleggers op dit moment denken. En volgens hem kan de winstmarge de komende tijd onder druk komen te staan als gevolg van de stijgende macrokosten en de achterblijvende vraag.