shutdown

We kunnen allemaal nog wel de recente Amerikaanse shutdown herinneren. Meerdere dagen sloten diverse Amerikaanse overheidsbedrijven hun deuren in verband met de shutdown. Diverse mensen kwamen zonder werk thuis te zitten. Dit alles heeft destijds flinke gevolgen gehad op de Amerikaanse economie. Die Amerikaanse economie kwam even in een vertraging terecht. Toen het akkoord tussen de democraten en de republikeinen werd bereikt zei Obama dat dit nooit meer mocht gebeuren. Toch bleef de reactie van de republikeinen hierop uit. Het Obama Care had heel wat losgemaakt bij de republikeinen. En dat schijnt op het huidige moment nog steeds zo te zijn.

>> Wilt u weten hoe u rendement kunt boeken? Klik hier <<

Dat is ook de reden waarom diverse analisten nu al beginnen te waarschuwen voor een mogelijke nieuwe shutdown later dit jaar. Deze shutdown kan weer het gevolg van de machtsstrijd tussen de democraten en de republikeinen zijn.

Amerikaanse shutdown zal flinke gevolgen hebben op de Amerikaanse economie

Wanneer we later dit jaar opnieuw te maken zullen krijgen met een Amerikaanse shutdown zal dit grote gevolgen hebben op de Amerikaanse economie. De afgelopen shutdown heeft er niet alleen voor gezorgd dat de Amerikaanse economie in een vertraging terecht kwam, de grootste schade werd geleden bij het consumentenvertrouwen. Dit consumentenvertrouwen maakte destijds een flinke zwiep omlaag. En hetzelfde scenario zal dus nu opnieuw kunnen gaan gebeuren. Het belang van het consumentenvertrouwen is zeer groot. De democraten en de republikeinen zullen er dus deze keer alles aan moeten doen dat ze nu wel vroegtijdig een akkoord bereiken. De analisten hebben er in ieder geval een hard hoofd in.