Het aandeel van Netflix heeft sinds november vorig jaar weinig groene beursdagen gekend. Het nieuws dat het aantal abonnees aan het afnemen is, deed het aandeel kelderen van bijna 700 naar 175 dollar in juni dit jaar, een daling van maar liefst 75 procent. Gisteren waren analisten opeens positief omtrent hun ‘ad-beleid’, het aandeel maakte een sprong van 9,30 procent.

Wie gisteren het aandeel van Netflix zag op de beurzen, geloofde zijn ogen waarschijnlijk niet. Een stijging van 9,30 procent deed Netflix uitblinken en bracht het aandeel naar 245,20 dollar. Enkele analisten hebben namelijk hun koersdoel verhoogd omdat de streamingdienst weldra een mogelijkheid zal toevoegen om advertenties aan te bieden.

Analist Hamilton Faber verhoogde zijn koersdoel van 211 dollar naar 283 dollar. Hij verwacht dat Netflix veel inkomsten zal generen door deze feature en dat is volgens hem niet ingeprijsd in het aandeel. Hij schat dat er zo een 6,7 miljard dollar omzet gehaald kan worden uit advertenties de komende drie jaar. Het aandeel maakte een sprong van 9,30 procent.

Ook analisten van Citigroup en Oppenheimer zijn optimistisch omtrent Netflix. Ze verwachten dat de streamingdienst zo een 40 miljoen kijkers gaat bereiken met advertenties tegen eind dit jaar. Een woordvoerder van Netflix zei dat ze nog aan het bekijken zijn hoe ze dit nieuw product gaan lanceren. Er zijn nog geen beslissingen genomen op dit moment.

We are still in the early days of deciding how to launch a lower-priced, ad-supported tier and no decisions have been made. So this is all just speculation at this point.

Nu de concurrentie binnen deze markt fors is toegenomen door de toetreding van Disney+, Apple TV, Amazon Prime, en noem maar op, is men anderen manieren aan het zoeken om kapitaal te generen naast abonnementen. Of het verstandig is om aandelen van Netflix te kopen, valt nog af te wachten. Eén ding is zeker, het aandeel noteert aan een fikse korting gezien de forse koersdaling van de afglopen 10 maanden.

Bronnen: Alexandra Canal – Yahoo Finance

Foto: Tumisu – Pixabay

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger