Apple heeft besloten om haar langverwachte elektrische autoproject stop te zetten, wat bekend stond als “Project Titan”. Dit komt naar voren uit bronnen bekend met de zaak. De technologiegigant richt nu haar aandacht op onderzoek naar kunstmatige intelligentie.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Apple:

Elektrische voertuigindustrie vertraagt

Het geheime autoproject was een decennium lange inspanning van Apple om haar productaanbod te diversifiëren. Het doel was om te concurreren met andere spelers in de markt, zoals Tesla en Rivian.

De aankondiging van de annulering kwam intern naar buiten en werd voor het eerst gerapporteerd door Bloomberg. Apple heeft tot nu toe geen officiële reactie gegeven op het nieuws.

Er wordt gewezen op een vertraging in de groei van de elektrische voertuigindustrie. Tesla heeft gewaarschuwd voor trager dan verwachte verkoopgroei. Andere grote spelers zoals Ford en General Motors hebben hun plannen voor uitbreiding van de productiecapaciteit gepauzeerd.

Apple zet in op AI

Apple’s beslissing weerspiegelt een strategische verschuiving naar AI-technologieën. Dit kan een slimme zet zijn gezien de huidige bullishe marktomstandigheden in de wereld van AI.

Het bedrijf heeft al aanzienlijke investeringen gedaan in onderzoek en ontwikkeling, met een sterke nadruk op AI.

Bron: Financial Times
Foto: iStock