Arm zag een groei van 37% in royalty-inkomsten tot $514 miljoen, voornamelijk door de toenemende acceptatie van hun nieuwe Armv9-chips met hogere marges. Echter, investeerders waren teleurgesteld door de prognose van Arm voor het fiscale jaar 2025. Ze verwachten een omzet tussen $3,8 miljard en $4,1 miljard, terwijl analisten een omzet van $3,99 miljard hadden voorspeld.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Arm, die licht omlaag gleed na de prognose:

Analisten benadrukken belang van Arm’s licentiebusiness

Analisten, waaronder Andrew Gardiner van Citi, benadrukken het belang van Arm’s licentiebusiness voor toekomstige groei.

Gardiner merkte op dat “de winststijgingen bij licenties zowel in het vierde kwartaal als voor het fiscale jaar 2025 een positieve voorloper zijn voor toekomstige royalty’s.”

Voor het fiscale eerste kwartaal van 2025 verwacht het bedrijf een omzet tussen $875 miljoen en $925 miljoen, vergeleken met schattingen van $857,5 miljoen.

Arm ontwerpt chiparchitecturen voor grote spelers

Arm staat bekend als ‘het Zwitserland van de halfgeleiderindustrie’ vanwege zijn rol in het ontwerpen van chiparchitecturen die worden gelicentieerd aan grote spelers zoals Qualcomm en Nvidia.

Het bedrijf is opgericht in Cambridge, Engeland, werd in 2016 overgenomen door SoftBank voor $32 miljard. Ondanks een poging van Nvidia om het voor $40 miljard te kopen, werd deze overname geblokkeerd door regelgevers.

Na een beursgang op de Nasdaq in 2023 zijn de aandelen van Arm meer dan verdubbeld vanaf de IPO-prijs. Dit is gestimuleerd door de enorme vraag naar chips voor generatieve AI-toepassingen.

Bron: CNBC
Foto: iStock