Audi is een van de uitdagers van Tesla die op korte termijn al met een elektrisch model op de markt komt. De E-Tron, de elektrische SUV van het Duitse automerk, zal eind dit jaar beschikbaar zijn in Europa en begin volgend jaar in de Verenigde Staten. Je kan er nu al een bestellen mits een voorschot van €2.000.

De E-Tron is de eerste van 3 elektrische modellen die Audi de komende jaren op de markt wil brengen. Het gaat met Amazon samenwerken om de laadstations bij de klanten thuis te installeren. Het is ook niet toevallig dat Audi kiest voor een SUV-versie. SUVs zijn al jaren de voorkeur modellen voor nieuwe wagens.

Volgens vice president Filip Brabec zijn de consumenten ook niet langer geïnteresseerd in een elektrische auto die er anders uit ziet dan een traditionele auto. Ze willen een model zoals je er zoveel ziet op straat, maar dan elektrisch.

Audi E-Tron: Technologie en energie

Daarom dat de E-Tron ook veel lijkt op de gewone Audi SUV. Al zijn er ook verschillen. De E-Tron is iets breder. In Europa zal het elektrische model ook geen traditionele achteruitkijkspiegels hebben, maar camera’s. Het zicht van die camera’s kan men op een scherm in de auto zien. In de VS is dit systeem nog niet toegestaan.

De met 2 motoren 4-wiel aangedreven E-Tron trekt op van 0 naar 100 km/uur in 5,5 seconden en telt een topsnelheid van 200 km/uur. Audi kondigde niet aan hoe veer de E-Tron kan rijden op een volledige batterij.

Audi legt vooral de nadruk op het recupereren van de energie. Tijdens het rijden werkt de E-Tron voornamelijk op de achterste motor terwijl het versnellen gebeurt met de voorste motor. Wanneer men remt of vertraagt wordt de energiestroom omgekeerd waardoor de motoren dienen als generators om de batterij op te laden.

De 2 andere elektrische modellen worden de komende 2 jaar verwacht. Tegen eind 2025 wil Audi in totaal 12 elektrische auto’s op de markt hebben.

Bestel hier jouw Audi E-Tron.

Bron: CNN Money

Foto Credit: Audi AG Flickr