Facebook kende een dramatische handelsweek. Als reactie op de tegenvallende kwartaalcijfers en de beroerde vooruitzichten, moest het aandeel ongeveer 20% inleveren. Uiteraard had deze prijsdaling grote gevolgen voor het vermogen van Mark Zuckerberg. Maar, ook de hedgefondsen voelen de pijn van de crash.

Op basis van het jaarslot van 2017 noteert het aandeel Facebook op dit moment ongeveer onveranderd. De beleggers die dus al geruime tijd investeren in het sociale mediaplatform, staan er dus nog steeds erg goed voor. Uiteraard is dit een totaal ander verhaal voor de beleggers die pas net zijn ingestapt.

40% van de hedgefondsen heeft Facebook in het beleggingsmandje zitten

Uit onderzoek van RBC Capital blijkt dat Facebook het populairste aandeel is onder de hedgefondsen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van RBC Capital, is te zien dat 40% van de hedgefondsen het aandeel Facebook in hun beleggingsmandje heeft zitten. Dit vertegenwoordigt een totale waarde van ongeveer 19,5 miljoen dollar. Deze waarde heeft uiteraard tijdens de afgelopen week een flinke dreun opgelopen.

De mensen onder ons die dus investeren in een beheerd mandje met aandelen door hedgefondsen, zullen dus hoogstwaarschijnlijk een beroerde week hebben gehad. De daling van Facebook weegt waarschijnlijk behoorlijk hard op het totale weekresultaat.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger